Termeni si conditii de utilizare

 1.  DEFINITII SI TERMENI

 

CORTENGARTEN – este denumirea comerciala a S.C. CORTENGARTEN S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in jud. Brasov, loc. Codlea, str. Industriilor, nr. 9, birou 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J08/1666/20.06.2017, cod unic de inregistrare fiscala RO37800266.

 Vanzator – CORTENGARTEN.

 Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica efectueaza o comanda.

 Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CORTENGARTEN  (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre CORTENGARTEN si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

 Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe site, care,  prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

 Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client/cumparator si istoricul cumparatorului in site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

 Site – domeniul www.cortengarten.ro si subdomeniile acestuia.

 Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe site.

 Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

 Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de bunuri si/sau servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre vanzator.

 Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

 Continut -

•    toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament  electronic;

•    continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

•    orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

•    informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;

•    informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;

•    date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 Document – prezentele Termene si Conditii.

 Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra bunurilor si serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

 Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre CORTENGARTEN, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

 

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

 

2.1. Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

 2.2. Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 2.3. Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda  va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

 2.4. Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

 2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia pentru bunurile achizitionate.

  

3.  POLITICA DE VANZARE ONLINE

 

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui client/cumparator.
Pentru motive justificate CORTENGARTEN isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii clientului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel CORTENGARTEN. In oricare dintre aceste cazuri, clientul/cumparatorul se poate adresa departamentului de relatii cu clientii al CORTENGARTEN, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

 3.2. Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, CORTENGARTEN isi rezerva dreptul de a cere clientilor/cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

 3.4. CORTENGARTEN poate publica pe site informatii despre bunuri si/sau servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CORTENGARTEN are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

 3.5. Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si nu includ T.V.A.

 3.6. In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

 3.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

 

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

 

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a CORTENGARTEN, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

 5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CORTENGARTEN, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CORTENGARTEN asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al CORTENGARTEN.

 5.3. Orice continut la care clientul/cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CORTENGARTEN si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea CORTENGARTEN cu referire la acel continut.

 5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

5.5. In cazul in care CORTENGARTEN confera clientului/cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care clientul/cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CORTENGARTEN pentru respectivul client/cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

 5.6. Niciun continut transmis catre client sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CORTENGARTEN si/sau al angajatului/prepusului CORTENGARTEN care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

 5.7. Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

  

6. COMANDA

 

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.

 6.2. Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

 6.3. Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

 6.4. Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CORTENGARTEN, in cazul platii online;
6.4.3. datele furnizate de catre client/cumparator, pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5 In cazul in care cumparatorul are reclamatii, acestea se vor adresa in maxim 3 (trei) zile lucratoare de la primirea coletului, altfel nu vor fi luate in considerare. Returnarea produselor, conform OG 34/2014, se poate realiza in termen de 15 zile de la livrare. Se accepta returnarea produselor doar din motive serioase, justificate, in acest caz costurile de transport fiind suportate de client. Veti primi contravaloarea respectivelor produse in termen de 20 de zile lucratoare. Nu acceptam returnarea produselor folosite, degradate sau deteriorate. 

6.6. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 20 (douazeci) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

6.6.1. pentru comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
6.6.2. pentru comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar;
 

6.7. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua data cea mai recenta).

 6.8. In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, si acesta a fost achitat, acesta din urma va informa clientul/cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bBunului si/sau serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

6.9. Sesizarile referitoare la integritatea și/sau conținutul coletelor se vor face în momentul livrarii prin redactarea unui proces verbal constatator în prezența curierului. Orice reclamatie ulterioară cu privire la aceste aspecte sunt nule și nu pot fi luate în considerare.

 

 7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

 

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract următoarele:

7.1.1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către vanzator;
7.1.2. furnizarea de bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
7.1.3. furnizarea de bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;

7.1.4. furnizarea de bunuri care sunt susceptibile a se deteriora;

7.1.5. furnizarea de bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;


7.1.6. contractele în cazul cărora cumparatorul a solicitat în mod special vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de cumparator sau furnizează alte bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau bunuri suplimentare;

 

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. CORTENGARTEN va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document.

 8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator/client cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

 8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului.  CORTENGARTEN nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

 8.4. Prin inscrierea in baza de date CORTENGARTEN, clientul/cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai CORTENGARTEN: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii in vederea indeplinirii obiectului contractului incheiat intre cCumparator si vanzator, precum si de agentii de stat, guvernamentale, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; cat si de alte companii cu care CORTENGARTEN poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si/sau a serviciilor, etc.

  

9. PUBLICITATE

 

9.1. Newsletterele CORTENGARTEN sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de CORTENGARTEN. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

 9.2. In momentul in care, clientul isi creaza un cont pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere.

Clientul isi poate modifica optiunea cu privire la acordul emis catre vanzator in orice moment:

9.2.1. prin contactarea CORTENGARTEN in acest sens.

9.2.2. prin modificarea setarilor din contul de client.

 9.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

  

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile bunurilor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.cortengarten.ro nu includ T.V.A..

 10.2. Pretul, modalitatea de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 10.3. Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine bunuri si/sau servicii vandute de CORTENGARTEN, cu exceptia bunurilor si/sau serviciilor vandute de partenerii CORTENGARTEN, precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de cumparator in contul sau.

 10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

 10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de CORTENGARTEN 

10.6. Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre CORTENGARTEN in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.

  10.7. Pentru motive de securitate a tranzactiilor clientul/ ctilizatorul/ cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

11.  LIVRAREA BUNURILOR

 

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat rapid catre cumparator. 

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 11.3. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

   12. GARANTII

 

12.1. Toate bunurile comercializate de catre CORTENGARTEN,  beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi in ambalajele originale si materia prima si accesoriile utilizate provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

  

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

 

Proprietatea asupra bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului).

  

14. RASPUNDERE

 

14.1. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru montaj incorect.

 14.2. Prin crearea si utilizarea contului, clientul / utilizatorul/ cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

 14.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, clientul / utilizatorul/ cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

 14.4. Ulterior crearii contului utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si conditiilor site-ului.

 14.5. Termenii si conditiile site-ului pot fi modificati oricand de catre CORTENGARTEN, acestia fiind opozabili clientilor / utilizatorilor/ cumparatorilor de la data afisarii in site. Acceptarea Termenilor si conditiilor site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din site si/sau prin trimiterea comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

  

15. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

15.1. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, CORTENGARTEN are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

 15.2. Scopul colectarii datelor este:

- informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si sau serviciile achizitionate,

- trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)

- de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul clientului/cumparatorului.

 15.3. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de comanda cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a CORTENGARTEN,  si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 15.2.

 15.4. Prin citirea documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

  

 16. FORTA MAJORA

 16.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 16.2.  Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

  

17.  LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

 

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre CORTENGARTEN si clienti / cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.